De ravage door de brand woensdagavond in een schuur bij zorgboerderij Hof van Schokland in Noordoostpolder is groot. Cliënten van Aventurijn Zorg die bij de boerderij dagbesteding hadden, kunnen daar niet terecht, meldt een werknemer van de zorgboerderij.

De schuur werd woensdagavond door brand verwoest. In de schuur zat onder meer een restaurant. Hoe groot de schade precies is, kon de medewerker nog niet vertellen. Omdat er in het restaurant veel apparatuur stond, is de schade in ieder geval ‘enorm groot’, aldus de medewerker. Er waren geen dieren aanwezig in de afgebrande schuur.

Blussysteem
Ten Napel Brandbeveiliging levert voor professionele keukens een blussysteem op maat. Dit systeem grijpt in wanneer er brand ontstaat in keuken. Door middel van een op druk gebrachte nozzle’s wordt er een schuimdeken aangebracht om snel met minimale schade de brand te blussen.