Noodverlichting is belangrijk wanneer onverhoopt de stroomvoorziening wegvalt. De noodverlichting blijft dan branden of wordt juist geactiveerd. Het zorgt ervoor dat u het gebouw veilig kunt verlaten door de aanwijzingen van de verlichte ontruimingsroute te volgen. Dit is vastgelegd in het Bouwbesluit 2012 en de Arbo-wet waarin wordt gesteld dat mensen te allen tijde een gebouw veilig moeten kunnen verlaten.

Inspectie Noodverlichting

Om aan de wettelijk norm te kunnen voldoen moet de noodverlichting aanwezig zijn, maar dient ook juist te functioneren. Om hier zeker van te zijn is inspectie en onderhoud van noodverlichtingen van groot belang en dient dit ieder jaar plaats te vinden.

Tijdens de inspectie wordt nagegaan of de noodverlichting nog goed functioneert en of er onderdelen vervangen dienen te worden, bijvoorbeeld de TL lamp of de accu.

LED Noodverlichting

Indien de noodverlichting in zijn geheel vervangen dient te worden, dan kunnen we een nieuwe noodverlichting plaatsen. Tegenwoordig plaatsen we voornamelijk LED verlichting. Deze LED verlichting is energiebesparend en de accu gaat langer mee. Hieronder vindt u een aantal van de LED noodverlichtingen welke wij leveren.

Inbouw spot noodverlichting

Vluchtwegaanduiding LED

LED noodverlichting opbouw